“Trailløb handler om at komme væk fra asfaltveje og fortove, og i stedet flytte løbeoplevelserne ud i naturen. “
Det er ingen hemmelighed, at jeg altid har været drevet af fart og det faste underlag.
Har altid følt mig mest sikker på den kedelig lange landevej, hvor tempoet kan skrues op uden forhindringer.
Grundet tidligere skader i både knæ og ankler har jeg med årene nok bildt mig selv ind, at trailløb ikke ville fungere for mig.
Har dog med tiden lært mange trailløbere at kende – som alle blev ved med at fremhæve det fantastiske ved at begive sig offroad.
Jeg blev derfor nødt til at give det en chance – jeg deltog i mit første officielle løb d.29/10-22 ved Teglstrup hegn ved Helsingør. Løbet var første udgave af North coast ultra i Helsingør – et løb arrangeret af Trail Fox Series.
30 km blev gennemført med det største smil på læben – aldrig har jeg oplevet så stor Runners High!
Kun efter få km kunne jeg konkludere, at en tur i skoven er mere spændende for øjne og sind end en løbetur igennem en kaotisk by eller kilometer efter kilometer på en kedelig landevej.
Foruden den smukke natur, så kan jeg klart se mange andre fordele  ved at trække i trail løbeskoene og bevæge sig ud i skoven.
Min oplevelse er – så snart underlaget bliver ujævnt og uforudsigeligt, udfordres og forbedres din motorik. Derudover påvirkes balancesansen og dine koordinationsevner positivt, når kroppen bliver stimuleret af det ujævne og varierede terræn.
Det er en anderledes og fed måde at mærke din krop på.

Med andre ord er trailløb en sej, udfordrende og fantastisk motiverende form for løbetræning, som du absolut ikke må snyde dig selv for at prøve.

Jeg er fan og glæder mig allerede til næste udfordring !!

Katrine Laurs Vangsøe
Løber